Новости медицины

Ожирение - серьезная проблема всего чело

News image

Это вопрос, на который многие ищут верный ответ, однако здесь ...

Маска Botox Active Expert качественно вы

Чтобы кожа всегда выглядела хорошо, за ней следует ухаживать. К ...

МРТ

News image

На чем основывается процедура МРТ? Прежде следует сказать, что МРТ является ...


Детские болезни

Желтуха

News image

У-у-у! Кто это там в зеркале ванной? Откуда этот желто-зеленый от...

Гиперактивность

News image

Гиперактивность считается видом расстройства поведения, связанным с дефицитом внимания у ре...

Рахит

News image

Рахит - это заболевание раннего детского возраста, поражающее преимущественно костно-мышечную ...

Пупочная грыжа

News image

Это почти во всех случаях безобидное осложнение случается в первые не...


BAD RENOVERING
BAD RENOVERINGHvis du virkelig vil, og har tid, samt et visst budsjett til eksperimenter, kan du starte oppussing av bad uten erfaring. Det vil være mange feil og deres redigeringer, nerver og skuffelser, men et positivt resultat kan oppnås. Dette er bevist av praksisen for flere år siden, da det ble besluttet å begynne å reparere leiligheten med egne hender, inkludert badet.

Hele historien ble komplisert av en vanskelig modernisering, ønsket om å bygge en dusjkabinett i stedet for et bad, og å ferdigstille rommet så mye som mulig i henhold til ens egen forståelse av bekvemmeligheter. I lang tid, med visse tap av midler som opprinnelig var planlagt å bli spart, men alt ordnet seg.

Starten ble gjort etter å ha vurdert de mange finishene og dekorasjonene som ble utforsket på design- og oppussingssteder. Kanskje dusinvis av alternativer ble forkastet før de bestemte seg for å få noe som dette ... ikke strengt tatt dette formatet, men nærmere dannelsen av området i henhold til dette eksemplet - å kombinere et bad, bygge en stor og komfortabel dusjkabinett, lage den er vakker og funksjonell!

Selvfølgelig, underveis, gikk noen detaljer enda mer tapt, andre punkter ble fullstendig omarbeidet, men etter å ha lest dette materialet, vil du forstå at hele prosessen ikke viste seg å være meningsløs!

DEMONTERINGSARBEID PÅ BADET

Jeg har alltid ønsket å ha et kombinert bad, mer enn to separate rom med badekar og toalett. Dette har både fordeler og ulemper, men det ble bestemt at kombinasjonen fortsatt er et pluss.

Heldigvis, når de kjøpte en leilighet, tok de hensyn til dette kravet.Arbeidet ble noe lettet av tilstedeværelsen av et allerede kombinert bad. Men tilstanden hans var bare forferdelig. Og det første som måtte gjøres var å rive, kutte ut en del av veggen for å flytte døren, fra sideveggsegmentet til det sentrale!

Grunnen er enkel - bekvemmelighet, pluss ønsket om å få kupédører, skyve inn en kassett eller kjøre inn i en provisorisk skillevegg. Så vi må jobbe:

 1. Veggen var forhåndsmerket til standard 2000x800 mm med en fargesnor, med nivå- og loddsjekk;
 2. Etter å ha overført markeringene til veggens plan, ble det laget et kutt med en kvern med diamantblad for betong og armering 240 mm. Vi begynte å jobbe med en liten 125.-kvern, men dette ga et dårlig resultat. Derfor tok de et større og kraftigere verktøy fra kjente håndverkere;
 3. Det kuttede stykket av betongveggen var pent stablet inne på badet!

I prosessen med alt arbeid ble det holdt møter med mesterne. Det var også et team som hadde til hensikt å gjøre jobben, men fremgangsmåten og lovforslaget var ikke tilfredsstillende. Derfor, helt alene, med egne hender!

Først av alt, før vi startet legging og kabling av ingeniørnettverk, måtte vi ta en beslutning om badet. I høyhus i mange serier som ble bygget for flere tiår siden, som vår, ble en betongkube - en sanitærhytte - plassert i rommet til det fremtidige badet. Derfor forsto vi at det var mulig å øke baderomsarealet med 60-80 mm på hver side, pluss fjerne gulvet og få ned taket. Dette arbeidet er ekstremt utrygt, støvete og vanskelig, og det krever ressurser og tid. Derfor forfulgte de ikke et så lite tilleggsareal, og jobbet kun med gulvet. Det var nødvendig å fjerne gulvplaten slik at den kunne avrettes med ny avrettingsmasse, og legge et varmt gulv her for å varme opp overflaten og varme opp rommet. Platen ble kuttet og stemplet på standard måte - en kvern + en perforator!

Råd til alle nybegynnere for fremtiden - sørg for å fjerne søppelet fra de reparerte lokalene i tide. I teorien er det umulig å ta ut byggeavfall i de generelle søppeldunkene på gården. Du kan også få bot. Men hvis du gjør det litt etter litt, og ikke har akkumulert normen for Gazelle, vil ingenting forferdelig skje. Vi tok ikke ut søppelet, og tenkte at betongveggen og gulvet fra badet bare var noen få poser. Men nei, det samlet seg nok, og jeg måtte dra søppelet inn på gården i en hel uke, et par poser om dagen, og så bestille fjerning.

JOBBER MED LEGGINGSKOMMUNIKASJON

Neste trinn er riktig tilførsel av vannforsyning, kloakk og strøm inn på badet.Her er det verdt å beregne alt til 1 millimeter, siden enhver feil vil føre til at badekaret ikke passer, servanten må oppveies, eller etter reparasjonen, legg til fleksible rør for å installere kranen på ønsket punkt.

Vi taklet ikke denne oppgaven første gang. Tegnet, slettet, målt igjen. Det tok omtrent 3-4 dager før 100 % tillit til nøyaktigheten av all markering viste seg.

Etter det begynte vi å jage - kutte spor i betong for legging av rør, strømkabler.

Kuttingen ble gjort grovt, ikke veldig rett, men gratis!

Rådene vi fulgte uten feil var høy dimensjonsnøyaktighet, pluss ytterligere utvidelse av sporene og deres forlengelse i henhold til kravene til å arbeide med et bestemt materiale. Varmtvann og varmerør er utsatt for lineær ekspansjon med temperaturendringer, så det er umulig å gjøre alt en til en. Det er nødvendig å utvide sporene med 3-5 mm, forlenge dem med 15-20 mm.

Et veldig viktig tema er ikke å glemme størrelsen på koblingene. I vårt tilfelle, polypropylenrør med koblinger som er installert ved overganger og hjørner. De er noe bredere, da de settes på og loddes over røret. Ta derfor umiddelbart mål riktig slik at du slipper å kutte betongen på nytt!

Skifte stigerør. Vi bestemte oss for å endre stigerørene, fordi dette i fremtiden er en slags garanti for problemfri drift, enkle reparasjoner i tilfelle problemer, samt muligheten til å krasje i tillegg, legge til et rør. Men de installerte ikke stigerør på badet, de krasjet bare inn i naboene nedenfor (over det tekniske gulvet ...leilighet i 9. etasje i en ni-etasjers bygning), og hentet ut to kraner for videre distribusjon. Dessuten ble den oppvarmede håndklestativet fjernet, og returledningen med varmt vann ble kastet ned til naboene på gulvet.

For riktig inngang og installasjon av ledninger for nødkraner, installasjon av filtre og trykkregulatorer på vannforsyningssystemet, ble denne enheten laget, plassert i en nisje på kjøkkenet.

Anbefaling fra min egen erfaring: du bør ikke spare på høykvalitets beslag, ventiler, installasjonslister. De letter arbeidet i stor grad, forbedrer kvaliteten på resultatet. Bildet viser den vanlige monteringsplaten for utgangen under mikseren, som mange håndverkere sparer på.

VIFTE VENTILASJON FRA KLOAKRØR

Denne terminologien er uforståelig for mange, så vel som for oss på stadiet med å legge kloakk. Faktum er at på badet, siden det er et kombinert bad, var det to kloakkrør: den første var en toalettskål, den andre var en servant og et badekar. Vi installerte avløp i de samme stigerørene, men vi savnet nesten et veldig viktig punkt - installasjonen av vifteventilasjon. Dette elementet, et stykke av et tynnere rør for luft fra hovedkloakkstigeledningen, er en forbindelse med atmosfæren, i vårt tilfelle en teknisk etasje, hvor lignende rør stikker ut av hvert avløpsstigerør. Enheten til vifterøret er nødvendig for å utelukke vakuum i systemet, forhindre vannhammer, samt suging av vanntetninger fra sifonene til servanten, dusjen. Ellers vil vannet forlate, og alle luktene som stiger opp gjennom rørene vil merkbart ødelegge det indre mikroklimaet i dette rommet, og deretter hele leiligheten.

Vifteventilasjon ble montert og brakt til teknisk etasje, hvor det ble satt spesielle hetter på rørseksjonene for å hindre at rusk og diverse gjenstander faller ned.KONKLUSJONER FOR VASKEMASKIN

Det ble også sett for seg installasjon av vaskemaskin, og derfor, for at det i fremtiden ikke skulle være nødvendig å henge fleksible vannrør og korrugerte avløpsslanger på veggen, laget vi en strobe for vann og kloakk på forhånd. Inngangen ble gjort fra kjøkkenet, som er rett bak veggen. Det var enklere og mer praktisk på den måten.

BADEROM GULV

Mange nyanser var konsentrert på dette planet, siden platen til sanitærhytta ble fjernet og det ble besluttet å fylle ut avrettingsmassen, installere et filmoppvarmet gulv, bygge en dusjkabinettskillevegg, installere en stige med vannforsegling for å drenere vann fra dusjen. Det er mange problemer - utjevning, vanntetting, termisk isolasjon, installasjon av en infrarød gulvfilm. Men alle problemer ble løst etter hvert som de ble mottatt, og ofte krysset noen etapper andre!

Gulvforberedelse og avretting:

 1. Forberedelse av betong uten betongblander, på betonggulvet i korridoren ved konvensjonell blanding med en spade;
 2. Installasjon av fyrtårn. Vi frøs på gipslim - et allsidig materiale for raskt arbeid. Innstilling innen en og en halv time;
 3. Helling av betong og utjevning av avrettingsmassen langs beacons. Primær avrettingsmasse ca. 35 mm tykk, forsterket med stålnett!

Installasjon av gulvvarme:

 1. Utrulling og fiksering av isolasjonsfilmen på gulvet;
 2. Installere en temperatursensor;
 3. Koble til og kontrollere gulvvarmen gjennom en termostat;
 4. Høykvalitets isolasjon av alle skjøter og avslutninger med bituminøs tape!

INSTALLASJON AV TERSKEL FOR FORMING AV DUSJBARE

Med begynnelsen av konstruksjonen av skilleveggen til dusjkabinettet, som vi kommer tilbake til litt senere, ble det lagt en terskel som er nødvendig for å begrense vannstrømmen inn i fellesrommet fra dusjkabinettet.For å gjøre dette, i de første radene med murstein, hvorfra de bestemte seg for å sette sammen en dusjskillevegg, så vel som i veggen overfor, monterte de forsterkning, i nærheten av hvilken en forskaling ble laget av en stålprofil for gips, og fylt med en sementblanding!

Helle en ekstra avrettingsmasse på et varmt gulv:

 1. Forberedelse og helling av løsningen, justering langs planet;
 2. Overflate vanntetting. Blanding med vann tørr vanntettingsblanding Ceresit CR 65;
 3. Puss av gulv og vegger til en høyde på ca 250-300 mm langs omkretsen i 2 lag, på kryss og tvers!

De prøvde å utføre vanntetting med flytende glass, mens de eltet det til en avrettingsløsning. Blandingen er minimalt egnet for arbeid, ganske kompleks. Derfor ble det besluttet å utføre gipsvanntetting, spesielt siden blandingen, i henhold til instruksjonene fra salgskonsulenter, er kompatibel med varme gulv med lav temperatur!

KONSTRUKSJON AV DUSJDEVILLINGEN

Det var mange alternativer - gips på en ramme laget av galvanisert stålprofil, glassblokker, skumblokker og andre materialer. Men alle ble forkastet på grunn av kostnader, ulemper i arbeidet, inkonsekvens med våtrom. Men mursteinen var perfekt for dette. Liten tykkelse, utmerket hastighet, lav pris, god styrke. I tillegg var det veldig enkelt å legge de keramiske etterbehandlingsflisene på murveggen!

BADEROMS VEGGUTSLUTNING

Kombinert veggdekorasjon - keramiske fliser og tapet. Det tok lang tid å ta avgjørelser om tapet, da det er mange tvil om dem inne i et fuktig rom. Men vi bestemte oss for å prøve det, da det sparte tid og penger!

Gips vegger for deres justering. Arbeid med to typer Knauf-tørrblandinger - start ved fyrene, og avslutt deretter på den delen av flyet der tapetsering var ment.

Vegggrunning med Ceresit primer er et av de beste produktene på markedet, testet på egen erfaring:

 1. Veggpuss;
 2. Vegg kitt;
 3. Fugeflater med en maskin med smergelnett tre ganger, med forskjellig maskekorn;
 4. Grunning av vegger for tapet og montering av keramiske fliser;
 5. Installasjon av en installasjonsbærerprofil for keramiske fliser;
 6. Begynn å legge fliser fra bunnen og opp;
 7. Et tydelig skille langs flis- / tapetlinjen - skjøten vil deretter bli lukket av glasset på dusjskjermen;
 8. Montering av dekorative elementer!

Etter å ha lagt flisene på veggene ble også leggingen av fliser på gulvet gjennomført. Vi valgte identisk materiale... det så ut til å være originalt. I utgangspunktet var det det som skjedde. Og samtidig trengte jeg ikke å betale for mye for dyrt porselenssteintøy, som, strengt tatt under forholdene til moderne bad, koster omtrent 3-4 ganger mer enn veggfliser. Ifølge selgerne kan du ikke bruke vanlige veggfliser til gulvet. Men siden vi praktisk talt ikke har belastning på badet, bestemte vi oss for å ta sjansen (i flere år har det ikke vært problemer med fliser på gulvet).

MONTERING AV DUSJSTIV

Dusjavløp i dusjkabinett kreves for å drenere vannet. Den er valgt etter skjønnhet, pris, gjennomstrømning.Men det finnes også sluk med tørre og våte skodder, eller kombinerte, på markedet. Vi valgte den kombinerte, da den er mer praktisk, og den vil definitivt ikke slippe de ubehagelige luktene av kloakken fra stigerøret inn i rommet.

Vi jobbet med Viega-produkter, laget i Tyskland. Høy kvalitet, men også prisen er imponerende, omtrent 4 ganger dyrere enn innenlandske prøver!

Dusjavløpet ble montert på stadiet med å helle primær- og hovedavrettingsmassen:

 1. Installasjon av en tee på et kloakkstigerør;
 2. Installasjon av et vifterør i det, samt tilkobling av justeringsrøret til dusjavløpet;
 3. Installere bunnen av dusjavløpet;
 4. Helle betong og justere nivået på posisjonen til stigen;
 5. Fylling av utjevningsmasse og produksjon av vanntetting;
 6. Legge fliser på gulvet;
 7. Installasjon av dekorative elementer av stigen!

FULLFØRING AV KONSTRUKSJON AV DUSJSKJERM

På den ferdige bunnen av skilleveggen ble det installert en aluminiumsprofil for å feste glasset;

Vi monterte samme U-formede profil på veggen - merking, delvis festing, smøring med fugemasse, pressing mot veggen. Installasjonen ble utført tydelig langs kanten av tapet og keramiske fliser på veggen;

Installasjon av et tetningsmiddel i en profil;

Installasjon av et monteringsfeste av stålkromrør over glasset, mellom veggene på badet;

Installasjon av glass med feste til profilen med tetning, samt til røret ved hjelp av spesielle holdere!

Glasset til dusjkabinettet var frostet. For å gjøre dette var det mulig å sandblåse det, bruke en tegning, grafikk, lettelse.Men igjen, på grunn av mange feil og endring av vedtak ble budsjettet betydelig redusert, og vi bestilte 10 mm herdet glass med matt film på baksiden av dusjrommet. Også her var det anledning til å finne problemer – filmen fra glasset går ofte i fuktige omgivelser. Men etter et par års bruk er alt strengt tatt på plass!

BADEROMSDØRER

En foreløpig løsning er å kutte et stykke av en ikke-bærende vegg og tette den tidligere døråpningen med en skillevegg for plassering innenfor kupedøren. Tykkelsen på veggen tillot ikke montering av standarddører, og skreddersydde kassettdører var svært dyre. Varianter ble vurdert selv på utstillingssteder. Jeg kunne ikke finne noe jeg trengte med tanke på størrelse og verdi. Da handlet de lettere – de bestilte dører som til skyvegarderobe, glass i lett aluminiumsprofil!

Skilleveggen i den tidligere døråpningen ble bygget langs veggtykkelsens grenser fra en stålprofil og gipsvegg;

Sydd og sparklet;

Det er klistret over med tapet fra innsiden og avsluttet med dekorativ mursteinslignende puss fra siden av korridoren;

Coupedørene er installert inne i enheten for intern sying og etterbehandling, da arbeidet er delikat og krever en nøyaktighet på opptil 1 mm;

Montering av døren på et system boltet til toppen av døråpningen, så vel som til gulvet - sklir for bevegelse av hjulene til skyvedøren!

I tillegg vil jeg gjerne si noen interessante og nødvendige ting om reparasjonen på badet:

 1. Ventilasjon er viktig her. Mugg, sopp, kondens på veggene - alt dette vil ikke være skummelt hvis du ventilerer et lite fuktig rom i tide og bruker den installerte hetten;
 2. Eksperter anbefaler ikke å installere brytere og stikkontakter inne på badet. Men hvis det er absolutt nødvendig, for eksempel for påfølgende tilkobling av en vaskemaskin eller for muligheten for å slå på en hårføner, velges alle elektriske apparater strengt i henhold til sikkerhetsklassen for bruk i våte områder. Gjennomsnittlig standard - IP 54;
 3. Tapet på badet er ikke noe problem.Bevist av denne reparasjonen, samt flere andre lignende prosjekter utført av oss ... og hundrevis av lignende løsninger fra andre mestere. Det viktigste er ikke å lime tapet på arbeidsvegger i nærheten av badekaret eller i selve dusjrommet, velg vinyl eller ikke-vevd tapet, og følg anbefalingene for lufting og ventilering av rommet;
 4. Når det gjelder å bygge en dusjkabinett med egne hender, er dette en interessant opplevelse. I tillegg er fordelene knyttet til prislappen, som er mye lavere, og bekvemmeligheten av selve dusjplassen. Dusjkabinen beskrevet i artikkelen er ganske stor - 850x1500 mm!

Kilde: https://baderom.no/tjenester/renovering-av-baderom/

 


Читайте:


Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Медицинские новинки

Купероз. Сосуды на носу и лице

News image

Купероз — это красная сетка сосудов на носу, щеках или по...

Пластическая хирургия

News image

Пластическая хирургия — это раздел хирургии, занимающийся оперативными вмешательствами, направленными на...

Синдром беспокойных ног у мужчин часто с

News image

Синдром беспокойных ног у мужчин часто связан и с нарушениями эр...

Пишем диссертацию

News image

Кандидатская диссертация считается серьезной квалификационной работой, человеку её необходимо защитить, ...

Купить календари: рекомендации

News image

Прогрессирование практически любой фирмы в полной непосредственности связано с созданием ...

Как купить лекарство в аптеке без очеред

News image

Некоторые люди не могут поверить, что купить лекарственные средства сейчас, ...

Лучшее про товарные офферы cpa

News image

Если вы не так давно начали свой путь в мире ...

Бази відпочинку в Карпатах та особливост

News image

Карпати є однією з найбагатших цілющими можливостями область України. Українські ...

Выделенные сервера аренда, а также тонко

News image

Хостинговые компании, как правило, предоставляют собственным клиентам всего один вариант ...

Що варто памятати перед придбанням новоб

News image

Щоб придбати, нарешті, своє особисте житло, недостатньо зібрати потрібну суму ...

АвторизацияСправочник болезней

Хроническая обструктивная болезнь легких

News image

Хроническая обструктивная болезнь легких (ХОБЛ, хронический бронхит и эмфизема легких) — медленно прогрессирующая хроническая болезнь, характеризующаяся необратимой или частично обратимой (п...

Оказывается - можно толстеть голодая

News image

(Продолжение) Во-первых, нужно стремиться к ограничению жиров. Что касается углеводов, то ограничивать их следует только в том случае, если простое ум...

Грыжа межпозвонкового диска

News image

Признаки заболевания. Грыжа межпозвонкового диска — выпячивание (выпадение фрагментов) межпозвонкового диска, возникающее в результате повреждения позвоночника. При первых признаках заболевания об...

Миокардит

News image

Миокардит - воспаление сердечной мышцы (миокарда), которое вызывается прямым или косвенным действием инфекционного аг...

Эндометриоз

News image

В наши дни врачам-гинекологам все чаще и чаще приходится диагностировать и лечить эндометриоз, «популярнее» него, пожалуй, только вездесущие инфекционно-воспалительные пр...

Птичий грипп

News image

Птичий грипп — это инфекционное заболевание птиц, известное уже почти 100 лет, вызываемое одним из штампов вируса гриппа А....

Артроз (остеоартроз)

News image

Артроз (остеоартроз) — дистрофическое заболевание суставов, связанное с медленной дегенерацией и разрушением внутрисуставного хряща. С течением времени появляется перестройка суставных ко...

ЯЗВА МОЧЕВОГО ПУЗЫРЯ

News image

Хроническое заболевание, при котором на стенке мочевого пузыря образуется язва - простая язва мочевого пузыря, чаще всего находится на верхушке пу...

Переломы пяточной кости

News image

Переломы пяточной кости встречаются с частотой 4% от всех переломов. Механизм перелома обычно прямой: падение с высоты на пятку или пя...